Brug for større målretning af 10. klasse

Ny undersøgelse bør give stof til eftertanke i forligskredsen, mener DA.

Undervisningsministeriet har netop offentliggjort en ny undersøgelse ”Unge ét år efter niende klasse” (Center for Ungdomsforskning).

Undersøgelsen bekræfter, at mange unge vælger 10. klasse uden at have et reelt behov. 1/3 af de unge der vælger 10. klasse gør det for at forbedre de faglige færdigheder.

Derudover viser undersøgelsen, at flere unge i 10. klasse, decideret fortryder valget af 10. klasse ligesom der er nogle af 10. klasses tilbudene, der ifølge de unge ikke fungerer tilfredsstillende. 1/5 af de unge der efter et år på en ungdomsuddannelse eller i 10. klasse har skiftet uddannelse giver dårlig undervisning skylden.

Konsulent i DA, Berit Kjær Petersen, siger:

Undersøgelsen bekræfter, at der er stort behov for en større målretning af 10. klasse, og det bør give stof til eftertanke i forligskredsen. Det politiske forlig fra efteråret er et skridt i den retning – men det er langt fra tilstrækkeligt på lang sigt.

Vi har brug for en 10. klasse, der kun er målrettet elever, med behov for et fagligt løft eller for afklaring i forhold til uddannelse. Vi har ikke brug for et sabbatår for dem, der allerede er klar til at gå i gang med en uddannelse.

Uddannelse
4. januar 2007
KONTAKT