For meget beton i S-SF oplæg

S-SF oplægget gør ikke Danmark konkurrencedygtigt, men cementerer en ufleksibel offentlig sektor

Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti har i dag fremlagt et omfattende økonomisk oplæg, der skal forbedre de offentlige finanser med 24 mia. kr.

Adm. dir. Jørn Neergaard Larsen:

”Der er mange pæne intentioner i oplægget, men når man ser de konkrete forslag efter i sømmene, så er der mere tale om en hjælpepakke til det offentlige og til fagbevægelsen end en vækstplan for Danmark.

Det er positivt, at oplægget tager fat i, hvor lidt vi arbejder i Danmark. Her er der meget stor forskel på de private og de offentlige overenskomster, men den vinkel er fraværende i oplægget.

Der er også skuffende lidt opmærksomhed på de mange, der slet ikke arbejder.

S-SF vil påtvinge virksomheder, der overtager offentlige opgaver, stive offentlige overenskomster, ligesom man vil tvinge leverandører til det offentlige til at opfylde særlige politiske krav. Men det gør ikke Danmark konkurrencedygtigt. Hvis politikerne har fornuftige krav til erhvervslivet, så bør det gælde hele erhvervslivet og ikke kun dem, der leverer til den offentlige sektor.

Som eksempel på betontænkningen kan også nævnes, at de to partier vil forbedre folkeskolen ved at gøre verdens dyreste folkeskole endnu dyrere.”

Arbejdsmarked
11. maj 2010
KONTAKT
LINKS
En fair løsning