Tilskud på tilskud på tilskud i S-SF plan

S-SF lægger i ungeudspil op til omfattende tilskud til ansættelse af unge arbejdsløse og nyuddannede

Socialdemokraterne og SF har i dag fremlagt et omfattende udspil under titlen ”De unge skal med”.

Adm. dir. Jørn Neergaard Larsen:

”Socialdemokraterne og Socialistisk Folkepartis udspil er en stribe mere eller mindre velkendte tilskudsordninger. Der kan altid være grund til at overveje en ekstraordinær indsats, når konjunkturerne står på modvind, men det er overraskende, at S-SF i den grad undlader at komme med bud på, hvordan vi skal løse de langsigtede udfordringer. Vi ser endnu en gang, at man taler sig uden om de langsigtede problemer ved at komme med et meget kortsigtet udspil, der er bygget op over tilskud, tilskud og tilskud.

Vi deler alle målene om flere i uddannelse, men vi står med en fremtid lige rundt om hjørnet med alt for ringe vækst og et kæmpe hul i de offentlige kasser. Det siger sig selv, at får vi ikke løst disse langsigtede udfordringer, så vil det ikke mindst ramme de unge.

Danmark har ført en meget ekspansiv økonomisk politik, og vi står med færre ledige end de fleste andre lande. Vi har også gennemført særlige tiltag for at sikre flere praktikpladser. S og SF har f.eks. selv været med i aftaler om praktikpladstilskud og andre tiltag, der skal skabe flere praktikpladser. De to partier undlader også at gøre opmærksom på, at et bredt flertal i Folketinget har givet de unge en uddannelsesgaranti: Hvis man vil have en erhvervsuddannelse, så kan man også få det. Og vi kan nu se, at det er lykkedes at skabe 22 procent flere praktikpladser i 2010 på trods af de vanskelige forhold”.

Uddannelse
10. februar 2011
KONTAKT
LINKS
S- SF udspil: De unge skal med