De fleste chefer vil ansætte ældre

4 ud af 5 chefer sorterer aldrig eller sjældent ansøgere fra, fordi deres alder er for høj.

LO’s ugebrev A4 har lavet en undersøgelse af lederes holdninger til seniorer.

LO fremhæver blandt andet, at 12 pct. af lederne altid sorterer jobansøgere over 60 år fra. Blandt andet dette forhold får LO til at konkludere, at få chefer vil ansætte ældre.

At 66 pct. af lederne vurderer, at over 60-årige får samme behandling som alle andre, og at yderligere 5 pct. siger, at de se på ældre ansøgere med stor interesse, nævner LO’s ugebrev ikke.

Tilsvarende nævner ugebrevet heller ikke, at kun 14 pct. af ældre medarbejdere ikke bliver opfordret til at blive på arbejdspladsen. 86 pct. af lederne svarer ”ja”, ”ved ikke” eller ”det skifter fra person til person” på spørgsmålet om at opfordre ældre medarbejdere til at blive på arbejdspladsen.

Chefkonsulent Erik Simonsen:

”LO’s ugebrev har lavet en undersøgelse, der viser, at lederne i de fleste situationer ikke lægger vægt på alder, når de skal ansætte medarbejdere. Det er meget positivt, og det svarer fuld ud til den adfærd, som vi ser på arbejdsmarkedet. Ældre klarer sig godt på arbejdsmarkedet, og der har været en stor fremgang i ældres beskæftigelse de sidste 15 år. Ledigheden for 28-årige er højere end for 58-årige.

Alligevel vælger LO den negative vinkel. Det kan kun opfattes som et led i fagbevægelsens krampagtige forsøg på at fastholde en forældet efterlønsordning, som blokerer for langt flere ældre i beskæftigelse.

Fortsat negative historier om ældre bidrager kun til at fastholde de sidste rester af fordomme om alder”.

Arbejdsmarked
4. april 2011
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk