Brug for gearskifte i jobcentrene

Hver 20. virksomhed har i efteråret oplevet, at en rekruttering mislykkedes. Det er derfor helt afgørende, at jobcentrene styrker deres viden om virksomhedernes arbejdskraftbehov.

En ny undersøgelse om rekrutteringssituationen på arbejdsmarkedet viser, at virksomhederne har stigende vanskeligheder med at rekruttere den arbejdskraft, de ønsker.

Virksomhederne oplevede i 14.000 tilfælde forgæves at have søgt nye medarbejdere. Det er en stigning på 5 pct. i forhold til en tilsvarende undersøgelse for et år siden.

Undersøgelsen vidner om betydelige udfordringer på arbejdsmarkedet. Virksomheder har forgæves søgt medarbejdere til job som rengøringsassistent, butiksassistent osv, mens der samtidig er mere end ti tusinde ledige, som har været ledige i mere end 3 måneder og som i deres CV har skrevet at de kan varetage disse job.

Chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen:

”Antallet af forgæves rekrutteringer følger konjunkturerne, og det fortæller os, at vi ikke har fået et mere velfungerende arbejdsmarked i forhold til før krisen.

Fra årsskiftet begynder kommunerne at rulle det nye beskæftigelsessystem ud, og det er afgørende, at det bliver til et egentligt gearskifte i beskæftigelsesindsatsen. Vi skal ikke igen opleve, at et opsving bliver slået i stykker af mangel på arbejdskraft.

Kommunalbestyrelser og jobcentre har et stort ansvar for at bruge de nye værktøjer og sikre, at der ikke er virksomheder, der har svært ved at finde arbejdskraft samtidig med, at der er ledige, der ville kunne udfylde jobbene”.

Mere viden

Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Efterår 2014

Arbejdsmarked
17. december 2014
KONTAKT
Chefkonsulent
Jørgen Bang-Petersen
33 38 94 14
jbp@da.dk
LÆS MERE
Mere viden
LINKS
Rekruttering på det det danske arbejdsmarked. Efterår 2014