Gode takter i ny aftale om arbejdsmiljøreform

Det er positivt, at der er enighed om en mere risikobaseret tilsynsindsats. Det betyder, at virksomheder uden problemer i arbejdsmiljøet fremover ikke skal generes med unødige tilsyn

Der er i dag indgået en bred politisk aftale om en ny arbejdsmiljøreform. Aftalen bygger i vid udstrækning på den enighed om målretning af Arbejdstilsynets og parternes arbejdsmiljøindsats, som Arbejdsmiljørådet stod bag i marts måned sidste år.

Med aftalen bliver arbejdsmiljøindsatsen målrettet, så Arbejdstilsynet i langt højere grad end i dag kommer på tilsyn der, hvor der faktisk er problemer med arbejdsmiljøet.

Arbejdsmiljøchef Karoline Klaksvig:

Langt de fleste virksomheder har et godt og sundt arbejdsmiljø og har ikke behov for tilsyn. Derfor giver det god mening at gøre tilsynet mere risikobaseret, så det bliver målrettet de virksomheder, der har reelle problemer i arbejdsmiljøet.

Det er på tide, at tilsynet får langt større fokus på arbejdsskader som grundlag for tilsyn, og her er der gode takter i aftalen.

Det er også positivt, at Branchearbejdsmiljørådene, med deres kendskab til forholdene i de enkelte brancher, i højere grad kan bistå med at skabe et bedre arbejdsmiljø.”

Se aftale og ministeriets pressemeddelelse her.

Arbejdsmiljø
26. marts 2015
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden