Danmark har et arbejdsmiljø i verdensklasse

DR har de seneste dage rapporteret om virksomheder med alvorlige problemer med arbejdsmiljøet. Heldigvis repræsenterer de på ingen måde arbejdsmarkedet som helhed. Generelt har Danmark et arbejdsmiljø i verdensklasse.

I tv-avisen kl. 21.30 den 7. juli 2015 fortalte DR historien om byggefirmaet Tag DK, der har haft gentagne problemer med arbejdsmiljøet.

Det er afgørende, at myndighederne slår ned på de virksomheder, som ikke ønsker at følge reglerne og skabe sikre arbejdspladser. Det må aldrig kunne betale sig at konkurrere på arbejdsmiljøet.

Heldigvis er arbejdsmiljøet i Danmark generelt i verdensklasse. Ni ud af ti medarbejdere i Danmark er tilfredse eller meget tilfredse med deres sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen. Det er mere end i noget andet land i EU. Og i gennemsnit oplever en virksomhed i Danmark kun en arbejdsskade hvert 15. år. Det er altså for langt de fleste ikke farligere at gå på arbejde i Danmark, end det er at gå til fodbold.

Vi har et godt arbejdsmiljø, fordi vi på det private, organiserede arbejdsmarked har effektive værktøjer til i det daglige samarbejde mellem ledere og medarbejdere at forebygge arbejdsmiljøproblemerne.

Desuden bliver Arbejdstilsynet med den seneste arbejdsmiljøreform fra foråret 2015 mere målrettet, bøderne for bevidst og gentagen regelomgåelse bliver skærpede og højere, ligesom nye virksomheder nu også kan blive kontrolleret fra dag et.

Arbejdsmiljøchef Christina Sode Haslund siger:

”Helt overordnet har vi i Danmark et arbejdsmiljø i verdensklasse. Det har vi, fordi ledelse og medarbejderne dagligt ude på virksomhederne tager et fælles ansvar for at skabe sunde og sikre arbejdspladser. Det skal vi holde fast i.

Omvendt skal vi selvfølgelig slå ned på de virksomheder, der bevidst ignorerer arbejdsmiljøloven. Det er ikke i orden at konkurrere på et dårligt arbejdsmiljø.”

Arbejdsmiljø
7. juli 2015
KONTAKT
Arbejdsmiljøchef
Christina Sode Haslund
33 38 94 82
csh@da.dk