Tillykke med formandsvalget, men en stor opgave venter forude

DA ønsker Lizette Risgaard tillykke med valget som ny LO-formand, men minder om, at der venter en stor opgave med at sikre fagforbundenes loyalitet overfor den danske aftalemodel.

LO har på deres kongres i dag valgt Lizette Risgaard som ny LO-formand.

Direktør Pernille Knudsen:

”Vi vil gerne være blandt de første til at ønske Lizette Risgaard tillykke med formandsvalget. Jeg kender Lizette som en dygtig og dybt engageret person og glæder mig til at fortsætte vores gode samarbejde.

Men samtidig vil jeg gerne minde hende om, at hun står med et stort ansvar på sine skuldre. Særlig stor er udfordringen om at sikre alle fagforbundenes loyalitet overfor den danske aftalemodel. For styrken ved det danske arbejdsmarked er netop, at det er de mennesker med en hverdag på arbejdspladsen og problemerne tæt ind på kroppen, der står bag reglerne og ikke et politisk dekret fra Christiansborg.

Derfor skal vi som arbejdsmarkedets parter være med til at finde løsninger på samfundets udfordringer. Også når de er svære og upopulære. Men det kræver, at vi kan have en fælles tillid, når vi indgår i aftaler med hinanden og i fællesskab med andre. Og det håber jeg, at Lizette vil gøre til sin mærkesag.”

Arbejdsmarked
27. oktober 2015
KONTAKT
Viceadministrerende direktør
Pernille Knudsen
33 38 92 82
pkn@da.dk