Nye europæiske dagpengeregler kan føre til misbrug

Et forslag fra EU-Kommissionen om at udvide perioden, hvor europæere kan medbringe dagpenge til udlandet, åbner op for øget misbrug af de europæiske dagpengesystemer.

Kommissionen ønsker at fordoble perioden, hvor europæere kan tage deres dagpenge med fra hjemlandet til et andet europæisk land, fra 3 måneder til 6 måneder.

Kommissionen fastholder i et brev til Folketinget deres forslag, selvom et bredt flertal i Folketinget er modstandere af forslaget.

Underdirektør Erik Simonsen:

”Den fri bevægelighed er en kæmpe gevinst for hele Europa. Men hvis vi vil bevare europæernes frihed til at rejse og arbejde på tværs af grænserne, så har vi brug for et system, der reelt hjælper de ledige i arbejde, og som er sikret mod misbrug. Det får vi ikke med Kommissionens forslag.

Hvis man i 3 måneder har være jobsøgende på fuld tid i udlandet, og man endnu ikke har fundet sig et arbejde, så er det ved at være på tide at vende snuden hjemad og prøve lykken der i stedet.

Det er tvivlsomt, hvor effektivt myndighederne i det land, hvor den ledige søger arbejde, fører kontrol med jobsøgningen. Udvidelsen til et halvt år kan derfor risikere at åbne op for misbrug af de skattefinansierede danske dagpenge.”

EU og internationalt
28. august 2017
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk