Kommende folketingsår skal handle om mangel på arbejdskraft

Manglen på arbejdskraft er Danmarks største udfordring.

Statsministeren har i dag holdt åbningstale, hvor han bl.a. satte fokus på, at der er kommet færre danskere på offentlig forsørgelse og på den kommende trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Manglen på kvalificeret arbejdskraft er Danmarks største udfordring og kaster lige nu en skygge over fremtidens vækstmuligheder. Det er derfor helt afgørende, at både Folketinget og kommunerne i det kommende folketingsår leverer seriøse bud på, hvordan vi sørger for, at der i fremtiden er nok hænder på arbejdsmarkedet.

Jeg vil gerne kvittere for, at statsministeren i sin tale sætter fokus på erhvervslivets rammevilkår. Nu bør flertal af folketinget følge trop. Efteråret tegner en række reformer, der skal øge landets vækstvilkår. Men det er vigtigt, at Christiansborg ikke glemmer to forudsætninger for, at der er arbejdskraft nok: Dels at danske virksomheder kan rekruttere dygtige medarbejdere i Danmark såvel som udlandet. Og dels, at vi fortsat nedbringer antallet af danskere på offentlig forsørgelse.”

Arbejdsmarked
2. oktober 2017
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk
LINKS
Statsministerens åbningstale