Ny trepartsaftale løfter voksen- og efteruddannelserne markant

Dansk Arbejdsgiverforening har netop indgået en trepartsaftale med regeringen og arbejdsmarkedets øvrige parter. Aftalen sikrer et markant løft af voksen- og efteruddannelserne i Danmark.

Trepartsaftalen på voksen- og efteruddannelsesområdet er den tredje i rækken af trepartsaftaler mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Det glæder mig meget, at vi har indgået en aftale, der giver voksen- og efteruddannelserne et markant løft. Danmarks største udfordring er mangel på kvalificerede hænder og hoveder. Med aftalen får vi en række vigtige instrumenter til at sikre, at vi har de rigtige kompetencer på arbejdsmarkedet.

Det er en trepartsaftale til knap 2,5 mia. kr., som vil skabe et mere attraktivt og fleksibelt efteruddannelsessystem til glæde for både virksomheder og medarbejdere.

De danske virksomheder har gennem en årrække indbetalt flere milliarder til efteruddannelse af medarbejderne, som ikke er blevet brugt. En del af de penge får virksomhederne nu tilbage, og en stor del af pengene bliver brugt på det, de oprindeligt var tiltænkt – uddannelse af medarbejderne. Jeg er også meget tilfreds med, at aftalen sikrer, at virksomhedernes betaling fremadrettet bliver løbende justeret efter det reelle behov.

Vi mangler allerede faglærte i mange brancher. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at erhvervsuddannelserne får et betydeligt løft. Dels ved at bygge videre på den foregående trepartsaftale, så virksomhederne får et øget økonomisk incitament til at tage flere elever. Dels ved at regeringen har forpligtet sig til at forlænge kvalitetspuljen, som kompenserer for de planlagte besparelser på erhvervsuddannelserne til næste år.”

Uddannelse
27. oktober 2017
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk