Ledigheden fortsætter med at falde

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i oktober faldt lidt med 700 personer. Ledigheden er dermed nede på 116.400 personer, hvilket svarer til en ledighedsprocent på 4,3 procent. I takt med den faldende ledighed får virksomhederne sværere og sværere ved at finde kvalificerede medarbejdere.

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”De faldende ledighedstal afspejler, at arbejdsmarkedet fortsætter den positive udvikling fra de sidste godt fire år med en næsten konstant stigende beskæftigelse.

Udfordringen er, at ledigheden efterhånden er blevet så lav, at virksomheder takker nej til opgaver, fordi de har svært ved at finde kvalificerede medarbejdere. I visse dele af landet er det eksempelvis så godt som umuligt at finde ledige elektrikere eller metalarbejdere.

Spørgsmålet er, hvor lang tid den positive udvikling med stigende beskæftigelse og faldende ledighed kan fortsætte – og hvad vi gør, når det ikke længere er realistisk at presse ledigheden længere ned.

Svaret er, at hvis vi ønsker at fortsætte med at udvikle produktion og arbejdspladser i Danmark, så er der behov for politiske initiativer for dels at få flere danskere ind i arbejdsstyrken, og dels at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere.”

Mere viden

Link til Danmarks Statistik

Arbejdsmarked
29. november 2017
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden