Beskæftigelsen snublende tæt på ny danmarksrekord

Netop offentliggjorte tal viser, at beskæftigelsen i december måned steg med 2.000. Beskæftigelsen er dermed samlet oppe på 2.721.000 og kun 1.100 personer fra at slå danmarksrekorden fra 2008. Det vidner om, at virksomhederne efterspørger medarbejdere som aldrig før, og at der er næsten historisk gode muligheder for, at flere kan komme med ind på arbejdsmarkedet.

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”Måned efter måned har de nye beskæftigelsestal imponeret, og nu står vi så i en situation, hvor vi er snublende tæt på en ny danmarksrekord.

Danske virksomheder har sjældent haft så meget brug for ekstra hænder, og det giver næsten historisk gode muligheder for at finde arbejde. Vi skal skærpe vores beskæftigelsesindsats og sørge for, at flere ledige danskere griber den mulighed.

Hvis beskæftigelseskurven skal fortsætte opad, bliver vi også nødt til at gøre mere for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Et flertal i Folketinget er desværre gået den anden vej og har gennem de seneste år gjort det sværere at tiltrække kvalificerede udlændinge. Hvis vi har ambitioner om at fortsætte med at udvikle beskæftigelsen og produktionen i Danmark, bliver vi nødt til at lægge den kurs om.”

Mere viden

Link til nyhed hos Danmarks Statistik

Link til forslag fra Beskæftigelsesrådet til at afhjælpe mangel på arbejdskraft

Arbejdsmarked
22. februar 2018
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden