Åben Virksomhed

Vi bygger bro mellem de danske skoler og virksomheder, så vi får skabt de bedste forudsætninger for fremtidens arbejdsmarked.  

Fremtidens arbejdsmarked har brug for mange kloge hænder og skarpe hoveder; unge, der kan omsætte deres naturvidenskabelige og tekniske viden til resultater, produkter og løsninger på både hverdagsproblemer og vigtige samfundsudfordringer. Det arbejder vi i DA for med projekt Åben Virksomhed. 

I Åben Virksomhed udvikler vi i samarbejde med dygtige lærere gratis undervisningsmateriale til alle klassetrin – fra 1. klasse og helt op til 3. g – i alle de naturvidenskabelige og tekniske fag. Alle forløb indeholder et besøg på en lokal virksomhed, så eleverne ser, hvordan det, de lærer i klasseværelset, hver dag bliver brugt i praksis ude i erhvervslivet – til at skabe produkter og løsninger, der gavner det danske samfund og forbedrer menneskers liv.

Målet er, at vi kan bidrage til at gøre de naturfaglige og tekniske fag levende og meningsfulde for flere elever – og dermed øge deres interesse for at arbejde med dem i fremtiden, samtidig med virksomhederne får den arbejdskraft, der er behov for.  

Se mere om Åben Virksomhed her