Arbejdsmiljø og sundhed

Vi skal tage stress alvorligt

Pressemeddelelse

Det Nationale Stresspanel har i dag afleveret 12 anbefalinger til, hvordan samfundet skal håndtere stress i fremtiden. Panelet har kigget bredt på, hvordan stress opstår, og det er nødvendigt for at komme stress til livs.

Med i alt 12 anbefalinger har Det Nationale Stresspanel i dag afsluttet arbejdet. Panelet blev nedsat af regeringen sidste år med et mål om at komme hele vejen rundt om stressproblematikken.

- Stresspanelet har kigget bredt på stressudfordringen. Og det er der behov for. Vi skal have en mere nuanceret samfundsdebat om håndtering af stress. Det er nødvendigt at involvere alle relevante aktører og ikke kun pege på flere krav til virksomhederne. Man skal også huske på, at danskere i beskæftigelse er blandt de mindst stressede grupper i befolkningen, siger viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Pernille Knudsen.

Ved at kigge på alt fra sociale medier, egne forventninger, perfekthedskultur og præstations- og arbejdspres har målet været, at panelets arbejde skulle favne meget bredt.

- Vi er enige med panelet i, at det er vigtigt at holde øje med, at der er balance mellem krav og ressourcer i arbejdslivet. Det har virksomhederne også fokus på. Det er rigtigt set at sætte fokus på kommunernes rolle i forhold til at koordinere indsatsen mellem de forskellige aktører. Og så er det også vigtigt, at sundhedsvæsenet er med til at sætte ind med en tidlig forebyggende indsats, siger viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Pernille Knudsen.

Stress kan have alvorlige menneskelige konsekvenser, og det er vigtigt, at vi som samfund tager det alvorligt

Flere af anbefalingerne fra stresspanelet har fokus på de yngre generationer.

- Stress kan have alvorlige menneskelige konsekvenser, og det er vigtigt, at vi som samfund tager det alvorligt. Virksomhederne gør allerede en stor indsats, men der er også brug for et øget fokus på mere generel stressforebyggelse i f.eks. uddannelsessystemet – ikke mindst i lyset af de mentale helbredsudfordringer vi kan se hos flere helt unge mennesker, siger viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Pernille Knudsen.

Læs mere om stresspanelet og de 12 anbefalinger her

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED