Arbejdsmiljø og sundhed

Ny bekendtgørelse kan sikre vigtig dialog om psykisk arbejdsmiljø

Pressemeddelelse

En ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø skaber klarhed om regler og kan hjælpe med at forme et fælles sprog for, hvordan vi taler om emnet.

Det bliver lettere for virksomheder og medarbejdere at skabe overblik og systematik i fremtidens arbejde med det psykiske arbejdsmiljø. Og den vigtige men til tider også svære dialog får et rygstød med på vejen gennem tydeligere regler om forebyggelse.

Det er nogle af de positive resultater af den nye bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø, som Arbejdstilsynet netop har offentliggjort.

Den nye bekendtgørelse bakkes op af både myndigheder og arbejdsmarkedets parter, og den er endnu et bevis på, hvor vigtigt det er at værne om det unikke samarbejde, vi har i Danmark på arbejdsmiljøområdet.

Viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Pernille Knudsen udtaler:

- Sunde medarbejdere giver sunde virksomheder, og et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigt for begge parter. Den nye bekendtgørelse sætter fokus på det psykiske arbejdsmiljø, og den skaber klarhed om de regler, der findes på området. Forhåbentlig kan bekendtgørelsen også være med til at forme et fælles sprog for, hvordan vi taler om emnet.

Sunde medarbejdere giver sunde virksomheder, og et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigt for begge parter

- Den nye bekendtgørelse er et godt udgangspunkt for dialogen om psykisk arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne. Og dialog er nødvendig for at have et sikre et godt psykisk arbejdsmiljø og høj trivsel. At dialog er en meget vigtigt, men også nogle gange svær disciplin understreges bl.a. af den seneste tids debat om seksuelle krænkelser.

Læs mere om bekendtgørelsen hos Beskæftigelsesministeriet her eller læs selve bekendtgørelsen her.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED