Nye nationale mål for arbejdsmiljø understøtter indsatsen for det gode arbejdsmiljø i Danmark

Arbejdsmiljø og sundhed

Nye nationale mål for arbejdsmiljø understøtter indsatsen for det gode arbejdsmiljø i Danmark

Pressemeddelelse

Arbejdsmarkedets parter og regeringen har netop indgået en trepartsaftale om nye nationale mål for arbejdsmiljøet for de næste 10 år. Aftalen afløser de politisk fastsatte reduktionsmål, der har været gældende det seneste årti.

Aftalen sætter mål for arbejdsulykker, kemisk arbejdsmiljø, ergonomisk arbejdsmiljø og det psykiske arbejdsmiljø. Som noget nyt sætter den forebyggelsen ude på de enkelte arbejdspladser i centrum. Målene bliver derved langt mere relevante og vedkommende for de danske virksomheder – og den understøtter et fælles fokus og en fælles indsats i arbejdet med arbejdsmiljøet.

I tilknytning til aftalen har Folketinget bevilget 95 mio. kr. over en treårig periode til BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA).

Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, siger:

- Vi er glade for, at vi i den nye aftale nu også sætter mål for forebyggelsen, som sikrer det gode arbejdsmiljø ude på virksomhederne. Det er især i forebyggelsen, at vi styrker arbejdsmiljøet. Vi har i Danmark allerede et arbejdsmiljø i særklasse, som først og fremmest er skabt på baggrund af et stærkt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere på den enkelte arbejdsplads. Den nye trepartsaftale vil yderligere understøtte dette arbejde fremover.

- Vi er også meget tilfredse med, at Folketinget i forbindelse med indgåelsen af trepartsaftalen har bevilget i alt 95 millioner kr. til BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA’erne) til det arbejde, de står overfor, med at fastsætte måltal for udvalgte brancher med særlige udfordringer. Denne saltvandsindsprøjtning til partssystemets arbejdsmiljøindsats er helt nødvendig med de opgaver, der venter BFA’erne som følge af den nye trepartsaftale.

Se hele aftalen her

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED