Arbejdsmiljø og sundhed

Vigtig markering af fokus på sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen

Artikel

I dag er det FN’s verdensdag for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen. I år handler dagen om at sætte fokus på dialog mellem arbejdsgivere og medarbejdere – en dialog som er blevet endnu mere afgørende ude på virksomhederne i denne svære coronatid

I dag markeres FN’s verdensdag for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen. Dagen er en årlig tilbagevendende begivenhed, der sætter fokus på arbejdsmiljø i bred forstand. I år er blikket naturligvis stift rettet mod den globale coronakrise – bl.a. med en besked om at huske dialog mellem arbejdsgivere, medarbejdere og relevante myndigheder.

På de danske arbejdspladser er vi gode til at tale med hinanden. Det er en af de helt store årsager til, at vi i Danmark har et arbejdsmiljø, vi kan være stolte af

Netop dialog er et nøgleord på de danske arbejdspladser, fortæller arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening Christina Sode Haslund.

 - På de danske arbejdspladser er vi gode til at tale med hinanden. Det er en af de helt store årsager til, at vi i Danmark har et arbejdsmiljø, vi kan være stolte af, siger Christina Sode Haslund og fortsætter:

- Under coronakrisen er det igen blevet understreget, hvor vigtigt det er, at vi sammen finder gode lokale løsninger på de arbejdsmiljøudfordringer, som krisen skaber. Vi skal fortsat have fokus på, hvordan vi holder fast i de gode takter, når samfundet lidt efter lidt åbner igen, og dagligdagen vender tilbage. Det handler om, at vi skal finde ind i de gamle rutiner på nye og sikre måder.

Læs mere om FN’s fejring af ”World day for Safety and Health at Work” her.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED