Arbejdsmiljø og sundhed

Det skal være nemt at kunne arbejde hjemmefra

Artikel

Nye regler for hjemmearbejde skal understøtte danskernes ønske om mere fleksibilitet.

I foråret 2021 besluttede Beskæftigelsesministeren, at arbejdsmarkedets parter skulle se på reglerne for hjemmearbejde. De begrænser nemlig virksomhedernes incitament til at tilbyde deres ansatte mere end 1 dags hjemmearbejde om ugen.

Reglerne skal være tidssvarende og understøtte læringen fra corona – nemlig den, at danskerne ønsker bedre muligheder for at arbejde hjemmefra. Fleksibiliteten, som følger med hjemmearbejde, har gjort livet nemmere for mange. Samtidig har private og offentlige ansattes store indsats under corona manet enhver tvivl til jorden, om hvorvidt vi får lavet lige så meget, når vi arbejder hjemmefra. Derudover har hjemmearbejdet bidraget til et lavere sygefravær, svarende til flere tusinde beskæftigede, og de ansatte har sparet en masse transporttid til og fra arbejde.

Derfor har en samlet arbejdsgiverside indstillet til forligskredsen om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats, at det fremover skal være muligt at arbejde hjemmefra 2 hele dagen om ugen uden bøvl og bureaukrati.

Læs hele brevet til forligskredsen her.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED