Arbejdsmiljø og sundhed

EU-Kommissionens nye arbejdsmiljøstrategi har det helt rigtige fokus

Artikel

EU’s nye arbejdsmiljøstrategi har fortsat som målsætning at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø

EU arbejder hele tiden på at sikre et sundt arbejdsmiljø. Den nye strategi rummer  fokusområder som den grønne agenda og digitalisering, men har også inddraget læring fra coronapandemien og de udfordringer vi har oplevet i den forbindelse.

- Det er en god og balanceret strategi, som EU-Kommissionen har lanceret. Tiltagene vil blive implementeret gennem en stærk social dialog  med skærpet fokus på evidensbaseret politikudformning og ved en mobilisering af midler til investering i sikkerhed og sundhed på arbejdsmarkedet. Det ser vi frem til, siger arbejdsmiljøchef Christina Sode Haslund.

Strategien fokuserer på følgende tre fremtidige mål:

1: Forudse og styre forandringer i den nye arbejdsverden

EU-Kommissionen har fokus på sunde og sikre arbejdspladser, og vil bl.a. gennemgå arbejdspladsdirektivet, kigge på skærmarbejde og skabe tiltage, der vil sikre mental sundhed på arbejdspladserne.

2: Forbedret forebyggelse af arbejdsrelaterede sygdomme og ulykker

Arbejdsrelaterede dødsfald skal elimineres i henhold til ’vision zero’. Derfor vil Kommissionen opdatere reglerne om farlige kemikalier til bekæmpelse af kræft, reproduktions- og luftvejssygdomme.

3: Øget beredskab overfor fremtidige sundhedstrusler

Oven på pandemien vil Kommissionen udvikle nødprocedurer og vejledning til hurtig indsættelse, gennemførelse og overvågning af foranstaltninger i potentielle fremtidige sundhedskriser i tæt samarbejde med folkesundhedsaktører.

DA vil følge den videre udrulning af arbejdsmiljøstrategien i EU tæt særlig via EU-Kommissionens Rådgivende Udvalg for arbejdsmiljø og den europæiske arbejdsgiver og erhvervsorganisation, BusinessEurope. 

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED