Arbejdsmiljø og sundhed

Mange arbejder hjemme under corona - sådan sikrer du god trivsel

Artikel

Hav fokus på det sociale, snak med hinanden hyppigt og få masser af bevægelse ind i hverdagen. Det er blot nogle af de gode råd, som kan få arbejdsdagen under corona til at glide lidt lettere.

Danske arbejdsgivere og lønmodtagere er helt overordnet gode til at få hjemmearbejdet til at fungere. Samtidig kan det selvfølgelig mærkes på trivslen, når vores sociale kontakter skæres ned både på arbejdet og i fritiden. Mange savner arbejdspladsen, kollegerne og rutinerne

Som leder er det alfa og omega med god og hyppig kommunikation for at bevare de gode relationer og trivslen blandt medarbejderne.

Her er 3 gode råd til at sikre, at hjemmearbejdet kører bedst muligt:

  1. Tal ofte om prioriteringen af opgaver. Det kan være svært at følge med i hinandens hverdag og opgaver, når man ikke ses i løbet af arbejdsdagen.
  2. Værk opmærksom på den generelle trivsel og vær opsøgende. Spørg jævnligt ind til, hvordan det går – nogle trives rigtig godt med hjemmearbejde, mens andre savner den normale arbejdsdag og kollegaerne.
  3. Skab tid til det sociale og til kollegaskabet – sæt en halv time af til et digitalt kaffemøde, lav sociale arrangementer online og ring lidt mere til hinanden frem for at sende en mail.

DA’s arbejdsmiljøchef, Christina Sode Haslund, giver her sine konkrete tips og tricks til, hvordan hun og hendes team kommer helskindet gennem corona-isolationen.

 

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED