Arbejdsmiljø og sundhed

Stort flertal bag nye arbejdsmiljømål

Artikel

Trepartsaftalen om nye arbejdsmiljømål er nu godkendt af forligskredsen på Christiansborg. Aftalen afløser de politiske fastsatte reduktionsmål, der har været gældende det seneste årti.

Et bredt politisk flertal står nu bag de arbejdsmiljømål, som sætter mål for arbejdsulykker, kemisk arbejdsmiljø, ergonomisk arbejdsmiljø og det psykiske arbejdsmiljø. Som noget nyt sætter den forebyggelsen ude på de enkelte arbejdspladser i centrum.

Dermed bliver målene langt mere relevant og vedkommende for de danske virksomheder – og den understøtter et fælles fokus og en fælles indsats i arbejdet med arbejdsmiljøet.

I tilknytning til aftalen har Folketinget bevilget 95 mio. kr. over en treårig periode til BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA).

Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i DA, kvitterer for den politiske opbakning.

- Vi har allerede et arbejdsmiljø i verdensklasse i Danmark, som først og fremmest er skabt på baggrund af et stærkt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere på den enkelte arbejdsplads. Den position vil vi med de nye arbejdsmiljømål kun udbygge.

- Jeg vil gerne kvittere overfor både regeringen, fagbevægelsen og forligskredsen bag aftalen for samarbejdet og opbakningen til de nye arbejdsmiljømål. Og jeg vil samtidig også gerne kvittere overfor Folketinget for bevillingen på de 95 millioner kroner til BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA’erne). Det er en vigtig saltvandsindsprøjtning til partssystemet, for at kunne løfte de opgaver, der venter BFA’erne som følge af trepartsaftalen, siger Pernille Knudsen.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED