Arbejdsmiljø og sundhed

Positivt med ro og klare rammer om arbejdsmiljø

Pressemeddelelse

DA’s viceadministrerende direktør glæder sig over, at ny, bred arbejdsmiljøaftale giver ro og klare rammer for arbejdsmiljøindsatsen i de kommende fire år.

Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, glæder sig over, at en bred kreds af Folketingets partier i aften har indgået en fireårig politisk aftale om arbejdsmiljøindsatsen til og med 2026.

- Det er meget positivt, at et bredt politisk flertal nu bringer ro og klare rammer om arbejdsmiljøindsatsen og Arbejdstilsynets økonomi i de kommende år. Dermed kan Arbejdstilsynet koncentrere sig om en langsigtet udvikling af tilsynsindsatsen til gavn for medarbejderne og virksomhederne, siger Pernille Knudsen.

Med aftalen bliver der i alt afsat 1,3 milliarder kroner til arbejdsmiljøindsatsen og indsatsen mod social dumping over de næste fire år. Det er en omfattende aftale i tre spor, som både dækker en fremtidssikret arbejdsmiljøindsats, en stærk indsats mod social dumping og en styrket indsats for et godt arbejdsmiljø.

- Jeg er meget tilfreds med balancerne i aftalen. Den bygger videre på de mange spor, som allerede er lagt ud i de seneste år blandt andet på baggrund af indspil fra arbejdsmarkedets parter. Og i DA er vi især glade for, at partierne med aftalen sætter fokus på en forenkling og modernisering af tilsynsindsatsen, siger Pernille Knudsen.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED