Ordblindhed må ikke hindre trivsel på arbejdspladsen

Arbejdsmiljø og sundhed

Ordblindhed må ikke hindre trivsel på arbejdspladsen

Artikel

Mindst 150.000 mennesker i Danmark er ordblinde. Det er ikke et problem, medmindre man gør det til det. Faktisk har personer med ordblindhed typisk nogle særlige kompetencer, som er en stor gevinst for arbejdspladsen. Alligevel kan ordblindhed være et tabu – det skal vi i fællesskab gøre op med, så alle medarbejdere trives og kan bidrage med deres fulde potentiale.

Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation har i regi af Samarbejdsnævnet valgt at sætte fokus på trivsel for særligt de medarbejdere, der lever med ordblindhed og udfordringer i forbindelse med det. Netop det fokus har ført til lanceringen af en ny temaside på Samarbejdsnævnets hjemmeside, der omhandler, hvordan vi kan styrke trivsel på arbejdspladsen for personer med læse- og skrivevanskeligheder.

Temasiden indeholder inspiration og vejledning til, hvordan arbejdspladser og samarbejdsudvalg kan forbedre trivslen blandt medarbejdere med ordblindhed. Materialet inkluderer blandt andet videoer, hvor branchedirektør i Dansk Industri Karsten Lauritsen deler sin erfaring med at håndtere udfordringer relateret til ordblindhed, samt vejledning til hvordan arbejdspladser bedst kan tage imod og støtte en ordblind medarbejder.

En værdifuld ressource for arbejdspladsen

Ordblindhed bør ikke være et tabu, hverken for de ordblinde eller på arbejdspladsen som helhed. Det er af afgørende betydning, at danske arbejdspladser skaber åbenhed og dialog om, hvordan ordblinde medarbejdere bedst imødekommes, og hvilke ressourcer arbejdspladsen stiller til rådighed.

Der findes adskillige løsninger, og den teknologiske udvikling på området har åbnet op for let tilgængelige værktøjer, der kan bidrage til et inkluderende arbejdsfællesskab, hvor personer med læse- og skrivevanskeligheder trives og oplever arbejdsglæde. Det er en kollektiv opgave at sikre en optimal arbejdsplads for alle – også for personer med læse- og skrivevanskeligheder.

Læs mere på Samarbejdsnævnets hjemmeside.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED