EU og international

Hvorfor er DA modstandere af en europæisk mindsteløn?

Artikel

Europa-Kommissionen arbejder lige nu for at indføre en lovbestemt europæisk mindsteløn. Dansk Arbejdsgiverforening er imod, at en lovbestemt europæisk mindsteløn skal introduceres i Danmark. Europapolitisk chef Christiane Mißlbeck-Winberg forklarer her hvorfor.

Europa-Kommissionens planer om at indføre en europæisk mindsteløn er ikke faldet i god jord i Danmark. Dansk Arbejdsgiverforening er sammen med både fagbevægelsen og regeringen imod, at det danske arbejdsmarked skal underlægges en europæisk mindsteløn.

- Helt grundlæggende mener vi, at lønnen skal fastlægges så tæt på dem, det vedrører, som overhovedet muligt. Det vil sige arbejdstagerne og arbejdsgiverne, forklarer europapolitisk chef for Dansk Arbejdsgiverforening Christiane Mißlbeck-Winberg.

Bekymringen er, at en europæisk mindsteløn kan underminere den succesfulde danske arbejdsmarkedsmodel.

- Vi kan se, at modellen har ført til, at vi har et af verdens mest trygge, stabile, tilpasningsdygtige og fredelige arbejdsmarkeder. Og det er den model, vi gambler med, hvis vi begynder at lege med tanken om en europæisk, lovbestemt mindsteløn, siger Christiane Mißlbeck-Winberg.

Læs mere om

EU OG INTERNATIONAL