Pengene fra EU’s genopretningsfond skal ikke bruges til at lukke budgethuller men investeres i fremtidens vækst

EU og international

Pengene fra EU’s genopretningsfond skal ikke bruges til at lukke budgethuller men investeres i fremtidens vækst

Artikel

Topchefer fra arbejdsgiverorganisationer i Norden og Baltikum kommer med et opråb til Kommissionen om at bruge genopretningsmidlerne på reformer, der skaber vækst og beskæftigelse.

Der er sat 750 mia Euro af til genopretning af økonomien i EU’s genopretningsfond. Pengene falder på et tørt sted, efter erhvervslivet har blødt røde tal gennem coronakrisen.

Men det er vigtigt, at midlerne anvendes formålsbestemt. Der skal iværksættes reformer, der sikrer vækst og beskæftigelse på den lange bane. Pengene må ikke blive brugt på at fylde huller i budgetterne.

- Pengene fra EU skal gå til at fremme den grønne og digitale omstilling. På den måde vil de bidrage til Europas økonomiske vækst og sikre, at medlemslandene fortsat er konkurrencedygtige, siger administrerende direktør i DA, Jacob Holbraad.

Udmeldingen kommer efter et møde mellem lederne af de nordiske og de baltiske arbejdsgiverorganisationer, som understregede den vigtige alliance mellem landene – ikke mindst på beskæftigelsesområdet og i forhold til at sikre velfungerende nationale arbejdsmarkedsmodeller. Mødet skete i dialog med EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, og Irlands udenrigsminister Simon Coveney.

På mødet underskrev DA sammen med parterne en fælles erklæring. En opfordring til at EU-Kommissionen løbende holder øje med udgifterne og sikrer, at de bliver brugt til at skabe jobs og sikre virksomhedernes konkurrencekraft med fokus på klimaet og bæredygtig vækst.

Læs mere om

EU OG INTERNATIONAL