Integration

Ny trepartsaftale styrker integration på arbejdsmarkedet

Pressemeddelelse

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en ny trepartsaftale om integrationsgrunduddannelsen (IGU). Med aftalen udvides og styrkes IGU-ordningen.

Den nye trepartsaftale om IGU (Integrationsgrunduddannelse) betyder blandt andet, at målgruppen for ordningen bliver udvidet, så flere flygtninge hurtigere kan få fodfæste på det danske arbejdsmarked.

Viceadministrerende direktør i DA Pernille Knudsen siger:

- Trepartsaftalen om at udvide IGU-ordningen er godt nyt for integrationen. Med denne aftale giver vi flere flygtninge mulighed for at træde ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for integrationen af den enkelte flygtning, og det er rigtig positivt for virksomhederne og samfundet, at flere kommer i beskæftigelse.

- Aftalen løser ikke alle integrationsproblemerne, men det er et vigtigt skridt til, at flere kan blive omfattet af IGU-ordningen. I DA har vi stort fokus på at øge arbejdsmarkedstilknytningen for både flygtninge og andre indvandrere. Vi ser derfor frem til igen at indgå i konstruktive drøftelser om emnet med regeringen fremover.

Læs mere om

INTEGRATION