FORSVARLIG GENÅBNING AF DANMARK ER ET POSITIVT SKRIDT

Overenskomst og arbejdsret

FORSVARLIG GENÅBNING AF DANMARK ER ET POSITIVT SKRIDT

Pressemeddelelse

Regeringen vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt gradvist at åbne Danmark efter påske. En genåbning af Danmark vil hjælpe dele af dansk erhvervsliv. Men der er behov for konstant fokus på, om vi gør nok for at hjælpe de hårdt prøvede danske virksomheder.

Efter påske vil regeringen åbne dele af Danmark igen, mens andre dele forsat er lukkede indtil videre til og med den 10. maj.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Jeg er meget enig med regeringen i, at vi skal begynde at åbne Danmark gradvist igen, nu hvor det vurderes at være sundhedsmæssigt forsvarligt. Vores hovedfokus skal være at redde liv og behandle dem, der er syge. Samtidig er det vigtigt, at Danmark ikke er lukket ned længere end højst nødvendigt. Danske virksomheder og medarbejdere er meget hårdt ramt. 

- Regeringen og Folketinget har gjort meget for at holde hånden under danske arbejdspladser. Jeg vil gerne kvittere for, at regeringen også nu har fokus på det private arbejdsmarked. En gradvis normalisering af den private del af arbejdsmarkedet vil være med til at holde hånden under dansk økonomi og dansk velfærd. Det er vigtigt, at vi ude på arbejdspladserne bliver ved med at have tydelige retningslinjer for, hvordan vi undgår smitte, og at virksomheder og medarbejdere er indstillede på at være fleksible i den periode, det er nødvendigt.

Det står dog også klart, at de meget svære tider vil fortsætte for størstedelen af dansk erhvervsliv. Det er afgørende, at regeringen og folketinget fortsat har fokus på, hvordan vi hjælper dem bedst muligt

- Det står dog også klart, at de meget svære tider vil fortsætte for størstedelen af dansk erhvervsliv. Det er afgørende, at regeringen og folketinget fortsat har fokus på, hvordan vi hjælper dem bedst muligt, og vi bidrager fortsat meget gerne til den dialog. Vi skal sikre, at virksomhederne kommer bedst muligt gennem krisen, så danskerne kan bevare deres job på den anden side.

Det er også afgørende, at danske virksomheder har adgang til arbejdskraft, der bor i udlandet. De er en central del af dansk erhvervsliv og de danske forsyningskæder

- Det er også afgørende, at danske virksomheder har adgang til arbejdskraft, der bor i udlandet. De er en central del af dansk erhvervsliv og de danske forsyningskæder. Det skal naturligvis foregå på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Læs mere om

OVERENSKOMST OG ARBEJDSRET