Ny barselsaftale træder i kraft

Overenskomst og arbejdsret

Ny barselsaftale træder i kraft

Pressemeddelelse

Nye regler, som sikrer ligestillet barsel mellem forældre, træder i kraft tirsdag. Reglerne bygger på den aftale om øremærket barsel, som DA og FH indgik i efteråret.

Den nye model betyder, at 11 ugers forældreorlov bliver øremærket til hver forælder, og at der samtidig kommer større fleksibilitet for forældrene, når barslen skal afholdes.

- Det er en glædens dag for ligestillingen i Danmark. DA og FH blev sidste år enige om en model for øremærket barsel, og derfor er vi naturligvis glade for, at Folketinget på den baggrund har indgået en bred aftale, som nu træder i kraft. Den nye aftale understøtter en kulturforandring, hvor mødrene får bedre mulighed for at vende hurtigere tilbage til jobbet, hvilket virksomhederne efterspørger, og hvor det bliver mere naturligt for fædre at tage en større andel af den samlede barsel. Samtidig øges fleksibiliteten for familierne, når barslen skal afholdes, siger Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i DA.

Også hos fagbevægelsen er der glæde over, at de nye regler træder i kraft.

- Vi skriver historie! Fra tirsdag vil mænd og kvinder være ligestillet, når vi taler afholdelse af barsel. Vi har talt om egne rettigheder til barsel til far i årtier. Nu bliver det endelig til virkelighed. Det er både godt for ligestillingen, for fædrenes forhold til deres børn og ja, hele familien, siger Lizette Risgaard, formand for FH

Læs mere om

OVERENSKOMST OG ARBEJDSRET