Uddannelse og kompetencer

Fremgangen i praktikpladser runder vigtig milepæl

Pressemeddelelse

Nye tal viser, at der indtil oktober i år er oprettet 31.886 nye praktikpladser. Det er 2.125 flere end i 2016, og dermed er målsætningen fra trepartsaftalen indfriet – et par måneder før tid. Det er dog vigtigt, at fremgangen fortsætter, så de positive tal holder året ud.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2016 en trepartsaftale, der blandt andet skulle sikre flere praktikpladser til de unge på erhvervsuddannelserne. Målsætningen var, at der i 2018 skulle oprettes 2.100 flere praktikpladser end i 2016.

Den målsætning er nu nået - et par måneder før tid. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser nemlig, at der i oktober blev oprettet 2.699 nye praktikpladser. Dermed er det samlede antal nye praktikpladser i 2018 oppe på 31.886, hvilket er en fremgang på 2.125 sammenlignet med samme periode i 2016.

- Vi runder i dag en milepæl. De danske virksomheder har arbejdet benhårdt på at nå den målsætning, vi satte os selv med trepartsaftalen. De mange initiativer, vi har sat i søen, lader til at have virket, og det glæder mig naturligvis meget, siger Jannik Bay, uddannelses- og integrationschef i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Jannik Bay understreger dog samtidig, at man ikke må hvile på laurbærrene:

- Tallene kan i princippet både gå frem og tilbage i de kommende måneder, så vi kan endnu ikke vide os helt sikre. Samtidig har vi også den langsigtede målsætning, at der på sigt skal oprettes 8.000-10.000 flere praktikpladser årligt end i 2016. Så der er stadig behov for stærkt fokus og hårdt arbejde for at skaffe flere praktikpladser, siger han.

Det er den private sektor, der står for langt hovedparten af fremgangen. Den private sektor har i perioden oprettet 2.035 nye praktikpladser, mens den offentlige sektor har oprettet 86.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER