Uddannelse og kompetencer

Vigtigt løft af erhvervsuddannelserne

Pressemeddelelse

Et bredt politisk flertal har netop indgået en aftale, der giver de danske erhvervsskoler et tiltrængt løft. Aftalen indeholder både penge og en lang række konkrete initiativer. Der er blevet lyttet til DA og LO’s udspil, og fokus skal i den kommende tid være på at sikre, at erhvervsskolerne omsætter aftalen til praksis, siger Jacob Holbraad, adm. direktør i DA.

Et politisk flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har netop indgået en aftale, der gennem øgede bevillinger og en lang række initiativer styrker de danske erhvervsskoler.

- Det er en vigtig og meget tiltrængt aftale. For nylig blev erhvervsskolerne fritaget fra besparelser. Og nu følger der så en række målrettede initiativer, der kan hæve kvaliteten på uddannelserne. Så erhvervsuddannelserne får et betydeligt løft, siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Der er blevet lyttet til udspil fra DA og LO

DA og LO kom tilbage i september med et fælles udspil til, hvordan regeringen og Folketinget kunne styrke erhvervsuddannelserne økonomisk og indholdsmæssigt. Flere forslag fra udspillet er nu realiseret, og det glæder Jacob Holbraad:

- Jeg kan se, at flere af de forslag, vi sammen med LO lagde på bordet, nu er realiseret. Omprioriteringsbidraget er sløjfet, og der bliver langt bedre adgang til erhvervsuddannelsernes grundforløb. Det vil jeg meget gerne kvittere for, siger Jacob Holbraad, der dog ikke mener, at man nu bare kan slappe af i forhold til erhvervsuddannelserne:

- Nu er det op til erhvervsskolerne at omsætte aftalen til praksis ude på de enkelte skoler, så de unge mærker en reel forbedring. Det må i sidste ende være det, som det hele handler om. Og så skal vi stadig gøre mere for at styrke den praktiske undervisning i folkeskolen, siger Jacob Holbraad.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER