Danmark er i front når det kommer til VEU

Uddannelse og kompetencer

Danmark er i front når det kommer til VEU

Artikel

Nye tal viser, at Danmark er blandt de lande i OECD, hvor flest voksne deltager i efteruddannelse

Danmark ligger helt i top internationalt, når det kommer til deltagelse i voksen- og efteruddannelse (VEU). Nye tal fra OECD´s Skills Outlook 2021 viser, at over 55 procent af danskerne mellem 25-65 år har benyttet sig af VEU. Det er det næsthøjeste niveau i OECD kun overgået af Norge.

 

Tallene illustrerer dels, at virksomhederne prioriterer kompetenceudvikling, og dels at mange medarbejdere ligeledes ønsker at efteruddanne sig.

Men selvom det generelt går godt med muligheden for kompetenceudvikling i Danmark, er der stadig udfordringer. Det gælder ikke mindst, når det kommer til ufaglærte og i lidt mindre grad faglærte. For disse grupper er den primære udfordring, at mange medarbejdere ikke føler, de har brug for mere uddannelse. Blandt ufaglærte gælder det for mere end hver anden.

 

Der er derfor fortsat brug for at videreudvikle mulighederne for opkvalificering, kompetenceudvikling og efteruddannelse, og behovet er kun blevet større på grund af den teknologiske udvikling og den grønne omstilling. Det kræver en fælles indsats fra alle parter.

OECD offentliggjorde Skills Outlook 2021 d. 15. juni 2021.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER