Uddannelse og kompetencer

Ny aftale styrker eleversfaglige niveau og trivsel

Pressemeddelelse

Regeringen har i dag sammen med en række partier afsat 600 mio kroner til at styrke trivsel og sikre et fagligt løft til de elever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser, hvor coronakrisen har ramt undervisningen.

Ny bred politisk aftale sikrer 600 mio til elever, som er ramt af coronakrisen. Aftalen indebærer blandt andet, at der anvendes 110 mio. kr. til målrettet forlængelse af undervisningen på erhvervsuddannelsernes grundforløb og hovedforløb, for de elever, som ikke har haft mulighed for at få tilstrækkelig undervisning på grund af COVID-19.

Arbejdsgiverne bidrager også økonomisk til aftalen via arbejdsgivernes uddannelsesbidrag. Dermed sikres elevernes løn og skolepraktikydelse i deres supplerende undervisningsforløb.

Adm. direktør i DA Jacob Holbraad siger:

- Det er positivt, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om tiltag, der kan tage hånd om nogle af de udfordringer, som COVID-19 har medført på uddannelserne. Jeg er især glad for, at der er en målrettet indsats til erhvervsskolernes grundforløb og hovedforløb. For der er særlige udfordringer med at gennemføre fjernundervisning på erhvervsuddannelserne, hvor den praktiske del fylder meget.

- Eleverne skal videre ud og have en læreplads på en virksomhed. Virksomhederne står for hovedparten af oplæringen på erhvervsuddannelserne. Det er derfor også helt centralt for os, at eleverne har et tilstrækkeligt fagligt niveau, når de skal i praktik. Derfor bakker vi som arbejdsgivere op og bidrager konkret og økonomisk til aftalen.

Aftalen indebærer tillige, at der afsættes midler til en mulig midlertidig fortsættelse af ekstraordinær skolepraktik frem til sommeren 2021. Der er enighed om, at forlængelse af nødskolepraktikken kræver arbejdsmarkedets parters tilslutning. Dette element forudsætter således en opfølgende drøftelse med parterne.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER