Erhvervsuddannelsen er den hurtigste vej til det gode job

Uddannelse og kompetencer

Erhvervsuddannelsen er den hurtigste vej til det gode job

Artikel

Tal fra DA viser, at faglærte er markant hurtigere i job end dem, der færdiggør en videregående uddannelse.

I denne tid springer studenterne ud og vejene fyldes af glade unge, som fejrer, at huen er kommet på hovedet og eksaminerne overståede. En uforglemmelig sommer venter, og verden ligger åben. Men hvad skal der ske, når festen er slut, og beslutningen om næste kapitel i livet skal træffes?

Der er god fornuft i at overveje en erhvervsuddannelse, når gymnasiet er gennemført. Sammenholder man beskæftigelsessituationen efter tre måneder for dem, som har afsluttet en erhvervsuddannelse, med dem, som har en afsluttet videregående uddannelse, så ses det tydeligt, at markant flere kommer hurtigt i job med en gennemført erhvervsuddannelse.

 

De erhvervsuddannelser, som flest studenter søger ind på, er de erhvervsuddannelser, som i forvejen har størst optag. Det gælder detailhandelseuddannelsen, kontoruddannelsen og bl.a. elektriker.

Ser man i stedet på de erhvervsuddannelser som har en særlig høj andel af studenter, finder man uddannelserne til ambulancebehandler, veterinærsygeplejerske samt finansuddannelsen.  

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER