Ny trepartsaftale skaber ro om voksen- og efteruddannelse

Uddannelse og kompetencer

Ny trepartsaftale skaber ro om voksen- og efteruddannelse

Pressemeddelelse

VEU-aftale bliver forlænget frem til 2023, så virksomheder og kursusudbydere har klare rammer for mulighederne i voksen- og efteruddannelsessystemet. Samtidig er det aftalt at mødes i 2023 og drøfte langsigtede løsninger, der kan sikre et ambitiøst og moderne VEU-system.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen er blevet enige om en 1-årig forlængelse af trepartsaftalen om VEU. Aftalen understøtter, at der nu og her er ro om rammerne og støttemulighederne for voksen- og efteruddannelse.

Aftalen betyder blandt andet, at der sikres bedre økonomi for udbydere af voksen- og efteruddannelse i 2023, hvor det er ambitionen at lande en flerårig aftale, der sikrer et bæredygtigt, ambitiøst og moderne VEU-system.

Adm. direktør Jacob Holbraad siger:

- Det er centralt for virksomhederne, at medarbejderne løbende kan blive opkvalificeret, så de har de rette kompetencer. Vi står med en række udfordringer blandt andet i forhold til digitalisering og grøn omstilling. Derfor er det positivt, at der med forlængelsen af trepartsaftalen bliver skabt ro og sikkerhed om rammerne for voksen- og efteruddannelse her og nu.

- Samtidig ser jeg meget frem til de opfølgende drøftelser i 2023, hvor jeg håber, at vi sammen kan sikre et VEU-system, der effektivt understøtter den grønne og digitale omstilling. Der er fortsat betydeligt potentiale for at udvikle VEU-systemet, så det bliver mere fleksibelt og blandt andet bruger potentialet i de nye muligheder for digital læring, så vi får et bæredygtigt, ambitiøst og moderne VEU-system.

Trepartsaftalen er hovedsageligt finansieret af arbejdsgivernes opsparede VEU-midler. Det skyldes, at arbejdsgiverne i en periode frem til 2017 blev opkrævet et højere VEU-bidrag, end der var udgifter i VEU-systemet.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER