Danmark kan bryste sig af et godt arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø og sundhed

Danmark kan bryste sig af et godt arbejdsmiljø

Artikel

Danskernes arbejdsmiljø er i top, og jobtilfredsheden er høj. Også når vi måler os op imod resten af EU. Men vi skal fortsat arbejde for at gøre det endnu bedre at gå på arbejde i Danmark.

Der er mindst én ting, der går igen, når man kigger på målinger og analyser af arbejdsmiljøet i Danmark. Både de nationale og de internationale. Tallene viser, at arbejdsmiljøet i Danmark er rigtig godt.

- Det betyder ikke, at vi skal læne os tilbage og slappe af. Så længe, der er folk, der kommer til skade eller bliver syge på arbejde, er der en opgave at løfte. Men det betyder også, at vi godt kan klappe os selv på skulderen en gang i mellem, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund.

 

 

Læs mere i DA’s analyser om fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Du kan også selv dykke ned i tallene hos det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø her.

Men hvorfor ligger vi så godt i målingerne?

Det er der flere årsager til. Først og fremmest handler det om, at vi i Danmark har opbygget et arbejdsmiljøsystem, der er baseret på tillid og dialog.

- I Danmark er virksomheder og medarbejdere fælles om at sikre arbejdsglæde og sikkerhed i hverdagen. Vi taler sammen. Det er det, hele vores system er bygget på. At have et sundt og sikkert arbejdsmiljø er en win-win situation for både medarbejdere og arbejdsgivere. Det er hovedårsagen til, at vi lykkedes med at skabe et arbejdsmiljø, som de fleste lande er misundelige på, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED