Ny antologi: Få inspiration til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær

Arbejdsmiljø og sundhed

Ny antologi: Få inspiration til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær

Artikel

DA og FH har udgivet en antologi om forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladserne. Forebyggelse og teknologisk udvikling har været nøglen til store fremskridt på området.

DA og FH ønsker med antologien at understøtte et sikkert og sundt arbejdsmiljø på de danske virksomheder og at inspirere til fortsat udvikling af arbejdsmiljøet, i takt med at virksomhederne udvikler nye produktionsformer og arbejdsmetoder.

Christina Sode Haslund, arbejdsmiljøchef i DA, mener, at bogen er et vigtigt bidrag til at forstå den store fremgang på arbejdsmiljøområdet de seneste årtier.

- Bogen viser, at vi er kommet langt med forebyggelse af muskel- og skeletbesvær, og at der arbejdes seriøst med arbejdsmiljøet på danske virksomheder. Der er brug for at fortsætte den gode indsats, og bogen kommer med nogle gode bud på, hvordan virksomhederne kan udvikle arbejdsmiljøet i takt med at ny teknologi skaber forandring i virksomhederne og samfundet, siger hun.

Antologien handler om forebyggelse af MSB ud fra et virksomhedsperspektiv. MSB er en kompleks problemstilling, som både kan opstå på arbejdet og i fritiden. Den viser, hvordan der kan skabes forbedringer af arbejdsmiljøet, men handler også om, hvordan MSB kan håndteres på arbejdspladsen, hvis det allerede er opstået.

- Virksomhederne gør en stor indsats, og bogen viser, at forebyggelse og håndtering af MSB både handler om en fortsat udvikling af arbejdsmiljøet, men også hvordan virksomhederne kan håndtere, at medarbejderne kommer på arbejde med smerter, som ikke skyldes arbejdet, siger Christina Sode Haslund.

Artikler og cases udgør et udpluk af de mange muligheder, der er for at forebygge og håndtere MSB, og skal i et samlet hele vise et bredt billede af tilgange, som virksomhederne kan vælge at lade sig inspirere af.

Målgruppen er arbejdsmiljøorganisationer og arbejdsmiljøprofessionelle i store og mellemstore private virksomheder, men andre må også gerne læse med.

Baggrunden for samarbejdet om antologien er protokollat om arbejdsmiljø, som blev indgået ved overenskomstforhandlingerne i 2017 mellem DA og FH (daværende LO).

Læs antologien her

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED