Samarbejdsnævnet lancerer nye inspirationssider til udvikling af virksomhedernes samarbejde

Arbejdsmiljø og sundhed

Samarbejdsnævnet lancerer nye inspirationssider til udvikling af virksomhedernes samarbejde

Artikel

Nye inspirationssider fra Samarbejdsnævnet er bygget op omkring temaer med videofilm, erfaringer fra virksomheder, interviews med forskere og quizzer.

Samarbejdet på virksomhederne skal konstant plejes, så der hele tiden er trivsel og overskud. Derfor har vi på Samarbejdsnævnets hjemmeside netop lanceret en række inspirationstemaer om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, som alle virksomheder med og uden samarbejdsudvalg frit kan trække på.
 
Siderne er bygget op omkring temaer med videofilm, erfaringer fra virksomheder, interviews med forskere og quizzer. Hvert tema er velegnet til at tage op til et samarbejdsudvalgsmøde, hvor der er mulighed for at lade sig inspirere til lokale initiativer.
 
På inspirationssiderne fortæller et par af samarbejdskonsulenterne om opstart af SU. I andre temaer kan SU’s medlemmer få råd om, hvordan virksomheden kan undgå krænkende adfærd, om brug af social kapital som middel til samarbejde omkring opgaveløsningen, om kortlægning af trivsel og psykisk arbejdsmiljø, om konflikthåndtering og meget mere. Alt sammen emner, som kan løses i virksomheden med SU eller arbejdsmiljøorganisationen som initiativtager og krumtap.

Endeligt er der et tema om koordinering af indsatserne. Hvor hører et tema hjemme? I SU, i arbejdsmiljøorganisationen eller i HR? Hvis virksomhederne ikke foretager bevidste valg omkring placeringen, ender de gode intentioner ofte med at lande mellem flere stole.
 
Kig indenfor på www.samarbejdsnaevnet.dk.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED