Scandic Aarhus City vinder samarbejdsprisen 2023

Arbejdsmiljø og sundhed

Scandic Aarhus City vinder samarbejdsprisen 2023

Artikel

Et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem virksomheden og de ansatte har resulteret i en sund arbejdspladskultur og et trygt arbejdsmiljø hos Scandic Aarhus City. Onsdag aften modtog virksomheden A4’s Samarbejdspris for dens særlige indsats.

Prisuddelingen mindede om den slags, vi kender fra tv, med festklædte mænd og kvinder, en rød løber, snurrende kameraer, en scene og prisuddelere med kuverter, hvor vindernes navne stod indgraveret.

Det var en handlingsmættet aften, hvor A4 Medier – sammen med en lang række sponsorer herunder Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation – uddelte priser til bl.a. årets TR, årets arbejdsmiljørepræsentant og for årets samarbejde.

For at blive nomineret til samarbejdsprisen skal der være gode eksempler på, hvordan man som virksomhed har opnået et særligt godt samarbejde, og hvilken betydning det har for både ansatte og ledelse.

”Dialog løser langt de fleste problemer”

Til at overrække samarbejdsprisen 2023 var viceadministrerende direktør i DA, Pernille Knudsen, og Flemming Grønsund, næstformand i FH, i regi af Samarbejdsnævnet. Fra scenen i Cirkusbygningen motiverede de to repræsentanter fra A- og B-siden tildelingen af prisen:

”Man kan bare mærke, at det her er et godt sted at være ansat.” Sådan siger kunderne hos modtageren af årets samarbejdspris,” fortalte Pernille Knudsen fra scenen i Cirkusbygningen.

”Det er kernen i samarbejdet på de danske virksomheder – når samarbejdet fungerer, så fungerer forretningen også bedre,” understregede hun.

Flemming Grønsund supplerede motivationen ved at henvise til kernen i den kultur, som FH og DA i mere end 75 år har udbredt til danske arbejdspladser gennem Samarbejdsnævnet:

”Dialog løser langt de fleste problemer, før de bliver til konflikter,” lød det blandt andet fra Flemming Grønsund, inden prisvinderen blev afsløret.

Og netop dialog og åbenhed er nøgleord for ledelsen og de ansatte på Scandic Aarhus City. I en video, som blev vist på storskærm for hele salen, fortæller direktør Nina Carlslund, hvordan de samarbejder på Scandic, Aarhus City i hverdagen:

”Grundstenen for et godt samarbejde her på vores hotel er en åben og ærlig dialog. Vi spørger om medarbejdernes mening om ting, og de kommer også til ledelsen med, hvad der end måtte være af forbedringsmuligheder.”

”Vi har et ret godt samarbejde på Scandic Aarhus City. Så her på hotellet har vi en ordentlig tone. Vi taler pænt til hinanden. Vi råber ikke ad hinanden. Vi har en meget divers personalegruppe, som består af 20 nationaliteter. Vi har selvfølgelig en arbejdsmiljøorganisation, hvor vi tager ting op, der måtte være. Der er ikke sådan store issues her på hotellet. Det er små ting, som vi justerer hen ad vejen.”

Prisfesten blev i år afholdt i Cirkusbygningen i København. Det er andet år, at A4 Medier kårer ”DNA’et i den danske model”, som netmediet selv betegner det. Dansk Arbejdsgiverforening er blandt sponsorerne ved arrangementet sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation.

OM SAMARBEJDSNÆVNET OG SAMARBEJDSAFTALEN

Samarbejdsnævnet blev oprettet af som en del af Samarbejdsaftalen mellem Dansk Arbejdsgiverforening og LO (nu Fagbevægelsens Hovedorganisation).

Samarbejdsaftalen har en lang historie, der strækker sig over mere end 75 år. Den blev indgået for at fremme det lokale samarbejde, dialog og forhandling mellem arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.

Samarbejdsnævnets opgaver er at udføre oplysnings-, vejlednings- og udviklingsarbejde til fremme af samarbejdet i virksomhederne. Nævnet skal desuden bistå virksomhederne ved oprettelse af samarbejdsudvalg og vejlede dem i deres virksomhed, men denne konkrete kontakt med virksomheder og medarbejdere administreres af organisationerne og deres samarbejdskonsulenter på de respektive overenskomstområder.

Gennem dialog og samarbejde er arbejdsgivere og arbejdstageren sammen om at fremme fælles interesser og løse uenigheder. Det fremmer trivsel og virksomhederne konkurrenceevne. Samarbejdsaftalen og Samarbejdsnævnet spiller således en afgørende rolle i at skabe og opretholde en stabil og velfungerende arbejdsmarkedssituation i Danmark.

Læs mere på Samarbejdsnævnets hjemmeside.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED