Beskæftigelse

LEDIGHEDEN FALDER OG RISIKOEN STIGER

Pressemeddelelse

Ledigheden falder fortsat, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Det bekræfter endnu en gang, at vejen ind på arbejdsmarkedet er kortere end den længe har været. Til gengæld er dele af Danmark løbet tør for ledige hænder, og det er et problem, der kun bliver større.

Pilen peger fortsat nedefter for ledighedstallene. I de nyeste af slagsen fra Danmarks Statistik for september måned er faldet på 600, så der nu er 106.600 ledige.

- Det er glædeligt, at ledigheden falder, og at flere fortsat får fodfæste på det danske arbejdsmarked. Vi skal dog ikke glemme, at den lave ledighed også betyder, at der på flere områder reelt ikke er flere ledige hænder, siger cheføkonom Anders Borup Christensen.

Benhårdt fokus

En ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening har for nylig vist, at mange kommuner er støvsuget for ledige. Samtidig er antallet af ledige stillinger på Jobnet på højde med perioden op til finanskrisen.

- Dagens tal understreger, at manglen på arbejdskraft fortsat er i stigning. Flere og flere virksomheder får sværere ved at skaffe nøglemedarbejdere, og derfor er det vigtigt, at vi har benhårdt fokus på, at de tilbageværende ledige reelt står til rådighed, og at de både har evne og vilje til at tage et af de mange ledige job, siger cheføkonom Anders Borup Christensen.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE