Beskæftigelse

Manglende politisk vilje om udenlandsk arbejdskraft er dyrt og skadeligt for Danmark

Pressemeddelelse

Forhandlingerne om udenlandsk arbejdskraft er brudt sammen. Det er dyrt og skadeligt for Danmark, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

Det bliver dyrt og skadeligt for hele Danmark, at et flertal i Folketinget ikke er i stand til at sikre danske virksomheder den udenlandske arbejdskraft, de i stigende omfang mangler. Sådan siger administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, efter det står klart, at regeringens forhandlinger med de øvrige partier i Folketinget om nemmere adgang til landet for udenlandske medarbejdere er brudt sammen.

- Det er totalt uforståeligt, at et politisk flertal på Christiansborg nu kaster håndklædet i ringen og opgiver at løse en af de centrale udfordringer, vi står med i Danmark. Sammenbruddet i forhandlingerne om udenlandsk arbejdskraft vil koste os alle sammen dyrt i form af tabte arbejdspladser, mindre velstand – og dermed mindre af den offentlige velfærd, som et stort flertal i Folketinget lægger meget vægt på, siger administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad.

Sammenbruddet i forhandlingerne om regeringens konstruktive forslag om udenlandsk arbejdskraft betyder, at hverken en sænkelse af beløbsgrænsen i beløbsordningen eller færre bureaukratiske snubletråde bliver til virkelighed i den nærmeste fremtid.

- Det er også uforståeligt, at et flertal i Folketinget ikke engang kan enes om at fjerne nogle af de mange bureaukratiske snubletråde, som danske virksomheder bliver mødt med, når de skal ansætte udlændinge på de forskellige ordninger, der findes. Hvem vinder på, at det skal være besværligt for virksomheder i Danmark at ansætte medarbejdere fra lande uden for EU? Eksempelvis har jeg stadig til gode at høre bare ét svar på, hvorfor der skal være et krav om, at løn skal udbetales til en dansk bankkonto? Man får jo den tanke, at det simpelthen skyldes, at der ikke findes gode argumenter.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE