Beskæftigelse

Vismandsrapport understreger risiko for overophedning af økonomien

Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd har netop offentliggjort deres halvårlige vismandsrapport. Vismændene forventer, at opsvinget kan fortsætte, men peger samtidig på risikoen for en overophedning af økonomien. Jacob Holbraad, adm. direktør i DA, bakker op om vismændenes anbefaling om at udvide arbejdsudbuddet, hvis manglen på arbejdskraft stiger yderligere.

Det går godt for den danske økonomi. Det er i hvert fald det indtryk, man får, hvis man læser den netop offentliggjorte vismandsrapport. Men truslen lurer i horisonten, og vi kan ikke tage den positive udvikling for givet.

Vismændene forventer en blød landing, men understreger risikoen for en overophedning af økonomien, hvis ikke manglen på arbejdskraft håndteres.

- Det glæder mig meget, at vismændene anerkender de udfordringer, det danske arbejdsmarked står overfor. Det er gået godt de seneste år, og det går godt i dag. Men vi kan se, at manglen på arbejdskraft tager til. Det skal håndteres, hvis opsvinget skal fortsætte, siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Vismændene vurderer, at det kan blive nødvendigt med en strammere finanspolitik og tiltag, der udvider arbejdsudbuddet. Det sidste kunne eksempelvis ske ved at forbedre virksomhedernes mulighed for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

- Jeg er fuldt ud på linje med vismændenes anbefalinger. Hvis den stigende mangel på arbejdskraft skal håndteres, er der brug for at udvide arbejdsudbuddet. Og her er den udenlandske arbejdskraft et af de bedste redskaber, vi har i skuffen, som også kan have en effekt på kort sigt, siger Jacob Holbraad.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE