Beskæftigelse

Beskæftigelsen kunne stige endnu mere, hvis reformviljen vendte tilbage

Pressemeddelelse

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg med 3.200 i november 2018. Dermed fortsætter den positive udvikling på det danske arbejdsmarked. Men der er potentiale til, at beskæftigelsen kunne stige endnu mere, hvis virksomhederne havde bedre adgang til kvalificerede medarbejdere. Det bør være et hovedtema i den kommende valgkamp, siger Anders Borup Christensen, cheføkonom i DA.

- Det står allerede nu klart, at 2018 bliver et rekordår. Ikke siden finanskrisen er beskæftigelsen steget så voldsomt, og det er kun godt nyt. Men den kunne være steget endnu mere, hvis virksomhederne havde haft bedre adgang til den kvalificerede arbejdskraft, siger Anders Borup Christensen, cheføkonom i Dansk Arbejdsgiverforening.

- Opgørelser viser, at virksomhederne havde mere end 30.000 stillinger i anden halvdel af 2018, som de decideret ikke kunne finde medarbejdere til. Og i december lå der 35.000 opslåede stillinger på Jobnet. Så man kan ikke ligefrem sige, at virksomhedernes appetit på medarbejdere nu er mættet, siger Anders Borup Christensen.

Han mener, at manglen på arbejdskraft bør få mere opmærksomhed på Christiansborg, og at det bør være et hovedtema i en kommende valgkamp:

- Det er ærgerligt, at politikerne ikke har kunnet blive enige om at gennemføre tiltag, som løfter arbejdsstyrken. Det betyder, at vi er gået glip af mange ekstra arbejdspladser. Mangel på arbejdskraft, og ikke mindst adgangen til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, bør uden tvivl være centrale temaer i den kommende valgkamp, siger han.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE