Beskæftigelse

Den danske model fremtidssikrer Danmark

Pressemeddelelse

Regeringens Disruptionråd har understreget, at vores model for arbejdsmarkedet er både solid og fremtidssikret. Den omstillingsparathed, der kendetegner både virksomheder og medarbejdere, er en af de vigtigste faktorer i den globaliserede fremtid.

Fremtiden ser lys ud, når vi fortsat har fokus på fleksibilitet og gode vilkår for virksomheder og medarbejdere.

Det må være en af hovedkonklusionerne på arbejdet i regeringens Disruptionråd, mener Dansk Arbejdsgiverforening. Rådet holder i dag sit 9. møde og offentliggør en rapport om det arbejde, som DA og en lang række organisationer har deltaget i.

- Arbejdet i Disruptionrådet har vist, at der er god grund til at have positive briller på, når vi kigger ind i fremtiden. Den danske måde at indrette arbejdsmarkedet på er afgørende for, at vi vil stå stærkt i en global og omskiftelig fremtid, siger Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Historisk har danske virksomheder og medarbejdere været gode til at omstille sig og følge med, når ny teknologi og nye muligheder opstår.

- Globaliseringen har været rigtig god for Danmark, fordi vi er dygtige, veluddannede og omstillingsparate. Det skal vi holde fast i, og vi skal sikre, at arbejdsstyrken også i fremtiden er kendetegnet ved up-to-date kvalifikationer og relevant viden. Det er et fælles ansvar, siger Jacob Holbraad.

Hvis Danmark også skal vinde i fremtiden, skal vi skabe de bedste muligheder og vilkår for danske virksomheder. Det handler bl.a. om at skrue ned for reguleringsiveren og op for fleksibiliteten.

Grundtanken i den danske model er, at vi mødes og taler om tingene. På den måde er Disruptionrådet også et forum, hvor DA og en lang række parter kan drøfte fremtidens udfordringer.

- De beskæftigelsesreformer, der er vedtaget siden 2006, har været entydige succeser. Beskæftigelsen er styrket, og vi er blevet rigere. Det fremskridt skal vi skal ikke sætte over styr nu. Vi skal i stedet sørge for, at vi også i fremtiden kan skaffe de dygtige hænder og kloge hoveder, som danske virksomheder har brug for. Det skal ske i tæt samarbejde mellem politikere og arbejdsmarkedets parter og i erkendelse af, at mangel på arbejdskraft er gift for dansk vækst og velfærd, siger Jacob Holbraad.   

Læs mere om Disruptionrådets arbejde her.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE