Beskæftigelse

Færre ældre trækker sig på grund af dårligt helbred

Artikel

I 1997 var det over hver tredje 67-årig, der trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet på grund af dårligt helbred. I 2017 er det faldet til at gælde under hver fjerde.

Nogle påstår, at vi ser flere ældre, der bliver på arbejdsmarkedet, fordi de ikke har andre muligheder. I takt med, at efterlønnen afvikles, og pensionsalderen stiger, er de tvunget til at blive på arbejde, selvom de er syge og har smerter. Udviklingen i data fortæller dog en anden historie.

Der er i dag færre ældre, der oplever, at de har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet på grund af dårligt helbred. I 1997 svarede 36 pct. at de 67-årige, at de var stoppet med at arbejde, fordi de havde helbredsmæssige problemer. I 2017 var det faldet til 23 pct.

 

Hver tredje, der er stoppet med at arbejde, ville gerne have arbejdet længere. Kun 3 pct. ville gerne have stoppet tidligere, og kun 8 pct. at de 60-69 årige i 2015 føler sig meget begrænset af helbredet, jf. Ældresagens fremtidsstudie. Grundlæggende har danskerne det således godt og vil gerne arbejde.

”Generelt er danskerne meget glade for deres arbejde, og både gode kollegaer, spændende opgaver og et grundlæggende godt arbejdsmiljø gør, at man gerne vil møde ind hver dag, også selvom der er kommet flere lys i lagkagen gennem årene,” siger Maria Schougaard Berntsen, chefkonsulent i DA.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE