Beskæftigelse

Jobcentre skal få flere personer med handicap i job

Debatindlæg

Personer med et handicap er ofte en værdifuld arbejdskraft for danske virksomheder. Det beviser de 325.000 personer med handicap eller helbredsproblemer, der hver dag går på arbejde i Danmark.

Men det tal både kan og skal være højere. Dansk Arbejdsgiverforening er enig i den mission og målsætning, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen taler om her i avisen den 3. december. Der er mangel på arbejdskraft i Danmark nu – og det vil der sandsynligvis også være i de kommende år. Den situation skal bruges til at få flere mennesker med handicap ind i arbejdsfællesskabet. Det kræver, at vi sætter ind flere steder.

Vi skal skabe en bedre kontakt mellem ledige med handicap og virksomhederne. Her spiller jobcentrene en helt central rolle. De skal blive bedre til at hjælpe med at kontakte virksomheder, der mangler medarbejdere. Og de skal blive bedre til at klæde virksomhederne på med relevant information om, hvad den ledige har af kompetencer, og hvad der findes af hjælpemidler og støttemuligheder. Det sidste kan det kompetencekort, der lige nu er i gang med at blive udviklet og afprøvet, forhåbentligt hjælpe til med.

Man skal også kigge nye veje. Hvad med for eksempel at lade et hjørne af de store jobsøgningsportaler være forbeholdt personer med nedsat arbejdsevne eller handicap? Det vil gøre jobsøgningen mere synlig og understøtte, at virksomheder og personer med handicap i højere grad møder hinanden. For virksomhederne er der ingen tvivl – der er brug for alle på arbejdsmarkedet.

Bragt i Avisen Danmark 9. december 2019

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE