Beskæftigelse

Rigtigt fokus i aftale om opkvalificering af ledige

Pressemeddelelse

Der er i dag landet en politisk aftale, der sikrer godt 100 mio. kr. til opkvalificering af ledige. Erik E. Simonsen, underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), mener, at pengene prioriteres klogt, og han bakker op om aftalens fokus på korte, målrettede forløb.

Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre og de Konservative har i dag indgået en aftale, der for 102 mio. kr. skal sikre opkvalificering af de ledige, der har mindst uddannelse.

Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik E. Simonsen udtaler:

- Aftalen har grundlæggende det helt rigtige fokus. I stedet for lange, diffuse uddannelser har man prioriteret korte, målrettede forløb, der effektivt giver de ledige de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Det er det rigtige for arbejdsmarkedet, og det er det rigtige for de ledige danskere, der har mindst uddannelse i bagagen.

- Virksomhederne mangler arbejdskraft på en række områder, og det har aftalen tydeligvis blik for. Ofte skal der ikke mere end et forløb på et par uger eller en måned til, før en ufaglært kan få formelle kompetencer, som der er efterspørgsel på.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE