Beskæftigelse

FINANSLOV MANGLER FOKUS PÅ ARBEJDSUDBUD

Pressemeddelelse

Forligspartierne og regeringen svigter med finansloven for 2021 sit eget forståelsespapir, og det er skidt for dansk økonomi.

Den netop indgåede finanslov mangler reformer, som vil øge arbejdsudbuddet. Det er positivt, at regeringen og partierne bag finansloven har fokus på at stimulere økonomien, men det er ikke tilstrækkeligt til at finansloven består.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger:

- Regeringen vil med aftalen om tidlig pension trække mere end 10.000 raske tidligt ud af arbejdsmarkedet. Jeg havde håbet, at regeringen og forligspartierne ville leve op til eget forståelsespapir og levere på arbejdsudbuddet i finansloven for 2021. Det er skuffende, at det ikke er sker. Danmark bliver fattigere med den politik, der bliver ført i disse måneder og år.

- Selv om vi står i coronakrisen, har vi stadig mangel på arbejdskraft blandt andet i byggeriet. Væksten får forhåbentligt fat i 2021, og så kommer vi meget hurtigt i en situation, hvor vi mangler arbejdskraft bredt. Hvis arbejdskraften ikke kan skaffes, går Danmark glip af ordre, og arbejdspladser rykker til udlandet. Det ender med lavere velstand og velfærd.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE