Beskæftigelse

Ny grænsemodel er et skridt i den rigtige retning

Pressemeddelelse

Regeringens nye lempelser af grænserestriktioner og opdatering af rejsevejledninger vil gavne danske virksomheder.

Regeringen har i dag præsenteret en ny model for, hvordan grænserestriktioner og rejsevejledninger udformes. Modellen vil bl.a. indeholde kriterier for, om lande har et lavt antal smittede, og der arbejdes også på et kriterium, der handler om landenes testregimer. Modellen omfatter ikke lande uden for Europa.

Modellen vil betyde, at langt de fleste EU-lande samt Storbritannien vil blive åbne lande for Danmark, når modellen træder i kraft den 27. juni. De opdaterede vejledninger betyder også, at turister fra den nordlige del af Tyskland, samt det sydlige Sverige, fritages for krav om seks overnatninger for at komme ind i Danmark.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

For nogle virksomheder er det ganske enkelt et spørgsmål om liv eller død, om grænsebommen mellem Danmark og udlandet er oppe eller nede

- Det her er en god nyhed. Åbne grænser og let adgang til og fra verden omkring os betyder enormt meget for dansk økonomi. For nogle virksomheder er det ganske enkelt et spørgsmål om liv eller død, om grænsebommen mellem Danmark og udlandet er oppe eller nede.

Det er positivt, at vi nu i højere grad følger EU's retningslinjer og dermed får en mere koordineret genåbning af grænserne på tværs af EU. Det er dét, vores virksomheder har brug for

- Det er positivt, at vi nu i højere grad følger EU's retningslinjer og dermed får en mere koordineret genåbning af grænserne på tværs af EU. Det er dét, vores virksomheder har brug for. Coronakrisen har kostet store summer og mange arbejdspladser i Danmark. Genåbningen af grænserne for store dele af Europa vil kunne begrænse tabene i visse brancher, men der er ingen tvivl om, at vi stadig står i en meget alvorlig situation.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE