Beskæftigelse

Styrket uddannelsesindsats kan give god mening

Pressemeddelelse

Ledigheden er steget under coronakrisen, og et styrket fokus på opkvalificering af ledige i en midlertidig periode kan være en god idé. Det er vigtigt, at initiativerne forbedrer mulighederne for at komme tilbage i arbejde. Samtidig skal vi sikre, at der er hænder nok til at gribe et kommende opsving.

Regeringen har i dag præsenteret et udspil, der skal styrke uddannelsesindsatsen for dem, der er blevet ledige under coronakrisen. Regeringen vil give ufaglærte ledige over 30 år ret til et uddannelsesløft på 110 procent dagpenge. Der skal samtidig sættes flere penge af til målrettede kurser.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Mange mennesker er blevet ledige under coronakrisen, og samtidig ved vi, at der bliver brug for flere faglærte medarbejdere. Derfor kan det give god mening, at ledige ufaglærte får bedre mulighed for at opkvalificere sig.

Man skal sørge for, at opkvalificeringen sker på områder, hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder. Det er nemlig vigtigt, at de indsatser, vi sætter i gang, også giver samfundsøkonomisk mening

- Man skal sørge for, at opkvalificeringen sker på områder, hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder. Det er nemlig vigtigt, at de indsatser, vi sætter i gang, også giver samfundsøkonomisk mening.

Det er vigtigt, at erfaringerne med de nye initiativer bliver fulgt tæt, og at der bliver sadlet om, hvis det viser sig, at kursen er forkert

- Det er vigtigt, at erfaringerne med de nye initiativer bliver fulgt tæt, og at der bliver sadlet om, hvis det viser sig, at kursen er forkert. Som regeringen foreslår, er det vigtigt, at de nye initiativer er midlertidige, så der er hænder nok, når opsvinget kommer. I den situation har vi ikke råd til, at arbejdspladser går tabt, fordi ledige sidder på skolebænken og ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE